Problematika falšování potravin

Termín: 13. 6. 2020 (14:00 - 18:00)
Lektor: Mgr. Bc. Eliška Servusová, Ph.D.
Místo: VUVeL Brno Medlánky, Hudcova 296/70
Cena: Pro studenty a absolventy všech kurzů IMPROVE ACADEMY 650 Kč platbou převodem / 800 Kč hotově na místě. Cena pro veřejnost 990 Kč platbou převodem / 1 400 Kč hotově na místě.

 

Náplň Workshopu:

Workshop bude koncipován do jednoho hlavního tématu, a to problematiky falšování potravin. Bude se jednat se o obecný nástin do dané problematiky. A druhým, méně hlavním tématem, bude popis metodik, kterými můžeme falšováním potravin předcházet. Jelikož se budeme nacházet ve Výzkumném ústavu veterinárního lékařství, bude možná prohlídka některých laboratoří, případně ukázka v praxi. Proto by mohl být tento workshop velmi zajímavým pro laickou veřejnost. Uchazeči se dozvědí užitečné informace, které mohou aplikovat do svého běžného života. Po tomto kurzu budou všichni uchazeči vědět, co přesně v obchodech s potravinami nakupovat.

Workshop se bude zejména týkat těchto témat:

  • falšování potravin obecně
  • důvody falšování potravin
  • způsoby falšování potravin
  • falšované komodity a jednotlivé potraviny
  • jak se falšovaným potravinám vyvarovat
  • laboratorní metody detekce falšovaných potravin
  • diskuze

Pro koho je workshop určen:

Na workshopy se může přihlásit odborná i laická veřejnost. Zájemci o workshop nepotřebují žádná předchozí školení ani zkušenosti jako lektoři.
Každý účastník obdrží DIPLOM.